BETALA VIA MIN GOLF

”Ett modernare sätt att betala din årsavgift”

I och med en förändring i vårt IT system GIT så försvann möjligheten att betala din årsavgift med de gamla klassiska höst och vår-fakturorna. Dessa ersattes med en digital lösning och en samlad faktura.

Betalning av årsavgift sker via MinGolf.se, alltså på samma sida som du vanligtvis bokar din starttid eller ändrar ditt HCP. Här nedan förklarar vi steg-för-steg och ger er lite mer information gällande tillvägagångssättet och valmöjligheter kring betalning och hur årsavgifterna är fördelade på Tortuna Golfklubb.

Så här är din årsavgift uppdelad?

Årsavgiften består av minst två delar, beroende på vilket medlemskap du har. En del betalas till Tortuna Golfklubb, vår förening som inte är momspliktig. Denna avgift kallar vi medlemsavgift. Har du på ditt medlemskap även en spelrätt och en städavgift, så betalas dessa också till Tortuna Golfklubb.

Den del som kallas spelavgift betalas till vårt driftbolag, Golf i Tortuna AB. Bolaget ägs till 100% av Tortuna Golfklubb. Bolaget är momspliktigt och det är endast denna avgift som berättigar till friskvård.

Alla dessa avgifter tillsammans kallar vi årsavgift.

Betalningsalternativ

Nu när vi lanserat en modern betalningslösning via Min Golf, ger vi dig möjligheten till att själv välja på vilket sätt du önskar att betala din årsavgift. Beroende på medlemskapstyp så kan du välja mellan fem olika sätt att betala. Swish, Kort/Kreditkort, Faktura, Delbetalning/Kredit eller genom Autogiro. Observera att det endast fullvärdiga medlemmar som kan ha Autogiro.

När ska jag betala?

Vi kommer att meddela er medlemmar via mail när årsavgiften finns tillgänglig för betalning på Min Golf. Betalningsfönstret kommer att vara öppet mellan den 1 December 2022 till 28 Februari 2023. Blir du medlem efter denna period, har du alltid 30 dagar på dig att betala din årsavgift. Kom ihåg att ditt medlemskap inte är aktiverat förrän du har klickat i alla dina artiklar och gått igenom alla steg för betalning.

Betalningsförfarande för dig som INTE önskar autogiro.

1. Logga in på Min Golf

2. Klicka på ”Obetalda avgifter” direkt på startsidan, den ligger bredvid knappen hitta starttid och registrera HCP om du har avgifter att betala.

3. Markera dina avgifter som du önskar att betala under respektive säljorganisation. Du markerar genom att klicka i de lilla gråa rutorna bredvid enskild avgift. (De gråa rutorna finns längst till höger.)

4. Klicka på knappen ”Betala via Swedbank” för att komma vidare till de olika betalningsalternativen.
Knappen ”Skapa faktura” är inte aktiverad och kan inte användas på Tortuna Golfklubb. Vill ni ha årsavgiften på en faktura, så väljer du alternativet faktura i nästa steg.

5. Här kommer köpinformation om avgifterna du valt. Säkerställa att allt är rätt, klicka på nästa. 

6. Näst ut kommer villkor och köpinformation för respektive artikel. Läs igenom noga, klicka i ”jag accepterar” och klicka sedan på nästa.

7. Du får upp för fråga om du vill logga in med din Swedbank Pay- konto. Har du inget, klicka på ”Betala utan inloggning”. 

8. Nu kommer du till sidan där du gör ditt val gällande betalningsalternativ. Här kan du välja mellan Swish, Kort, Faktura eller Kredit/Delbetalning. Genomför enligt de betalsätt du valt. 

9. Betalningen verifieras och när det är klart får du upp ditt kvitto. Ditt kvitto hittar du även i ett senare skede inne på mina inställningar. För att avsluta betalningen och komma tillbaka till första steget, klicka på slutför. 

10. Har du även avgifter att betala i vår andra organisation böjar du om från steg 1.

Betalningsförfarande för dig som ÖNSKAR autogiro.

1. Logga in på Min Golf

2. Klicka på ”Obetalda avgifter” direkt på startsidan, den ligger bredvid knappen hitta starttid och registrera HCP om du har avgifter att betala.

3. Markera dina avgifter under säljorganisationen Tortuna Golfklubb. Du markerar genom att klicka i de lilla gråa rutorna bredvid enskild avgift. (De gråa rutorna finns längst till höger.) Du kommer inte kunna markera avgifterna i vår andra säljorganisation samtidigt när du ansöker om autogiro. Avgifterna regleras av oss i efterhand.

4. Klicka på knappen ”Ansök om autogiro” för att komma vidare. Observera att det endast är fullvärdiga medlemskaptyperna som kan ha autogiro.
5. Fyll i uppgifterna med personuppgifter och bankuppgifter. Klicka på ansök.

6. Skicka din blankett  till klubben via mail eller post. Blanketten får du av din bank och är ett intyg på att vi som klubb har ditt medgivande gällande dragning på autogiro.

7. Därefter hanterar banken kopplingen till klubben och vårt system som hanterar autogiro. Banken och klubbens klient gällande Autogiro validerar. Efter det tar klubben över och lägger in aktuella avgifter baserat på månadsbasis. Du är nu klar och din månadsavgift dras från det konto du uppgett.

MATERIAL & INFORMATION

Nedan är en instruktionsfilm som beskriver flödet för hur du som medlem betalar din årsavgift via Min Golf. Filmen går igenom steg för steg hur en betalning genomförs. Vi rekommenderar varmt att du tittar på den innan du börjar din betalning.

Nedan finner du fullständiga köpevillkor för både Golf i Tortuna AB, samt Tortuna Golfklubb. Våra köpevillkor finns också på Min Golf som du godkänner när du gör din betalning.