INFÖR RUNDAN

”Allt du behöver veta innan du kommer till klubben”

Bli inte förvånad över att mötas av många hej och glada leenden direkt på parkeringen från våra medlemmar. Vi har nämligen ett känt rykte för vår gästvänlighet, och att vi alltid hälsar på varandra med ett leende, oavsett om vi känner varandra eller inte. Så, hos oss är det aldrig ett bekymmer att slå sig ner vid ett halvfullt bord och lära känna någon ny. Vi på klubben lever verkligen efter vår slogan – en klubb att trivas på.

Kom därför gärna i tid till oss, så ni kan nyttja hela anläggningen. Exempelvis föreslår vi att du tar ett snabbt besök i vår lite annorlunda tillbehörs-shop och träffa vår trevliga personal.
Men innan du är redo för din runda hos oss, så vill vi gärna att du har med dig några av våra riktlinjer som vi har på klubben.

GENERELLA BOKNINGSREGLER

När banan är öppen, det vill säga när det finns bokningsbara tider, skall din starttid alltid bokas. Den kan exempelvis bokas genom Mingolf.se, i appen Min Golf, OnTag eller via receptionen. Även vid låg beläggning på banan, ska du alltså boka in din önskade starttid innan du går ut.

När det däremot är hög beläggning på banan, har reception befogenhet att flytta fram bokad tid för att fylla upp till 4 bollar. Detta sker för att ge bäst förutsättning till en bra spelrytm.

BOKNING AV STARTTID

Du kan boka en starttid tidigast 30 dagar i förväg.
Under högsäsongsperioden som är mellan 1 Maj – 30 September, har vi banan bokningsbara tider mellan 07.00 – 19.00. Vi har klipptåg och därmed har startförbud på måndagar, onsdagar och fredagar mellan 06.00 – 08.00. Tävlingar, företagsevent eller gruppbokningar kan ibland ha bokats in i förväg, och kan därför påverka tillgängligheten av starttider.

ANTAL STARTTIDER

Gäster kan som max ha 3 starttider bokade samtidigt, varav 2 helgtider.
Tävlingar och gruppbokningar räknas inte in som en starttid enligt reglerna ovan.

AVBOKINGSREGLER

Om du behöver avboka din starttid, ska detta göras senast 2 timmar innan. En icke avbokad starttid enligt regeln, ses som No Show.

ANKOMST

Senast 15 minuter före din starttid måste du anmäla din ankomst i receptionen, i appen Min Golf eller via OnTag. En icke ankomstregistrerad starttid, ses som No Show.

NO SHOW

En gäst som inte kommer till bokad starttid, eller inte avbokat enligt avbokningsreglerna, äger klubben rätt att fakturera gästen 50% av den aktuella greenfeeavgiften. 

En medlem som vid upprepade tillfällen missar sin starttid, eller inte följer avbokningsreglerna, kan komma att stängas av från spel på banan under en två veckorsperiod.

GRUPPBOKNING

En gruppbokning är en bokning som består av minst 9 personer och minst 3 starttider. All gruppbokning sker via mail, där förfrågan skickas till kansli@tortunagk.com. Vi tar ej emot gruppbokningar över disk i receptionen. Klubben bokar in en gruppbokningsadministratör som själv justerar in information via Min Golf.  Vid en gruppbokning ska informationen kring deltagare och deras Golf-ID inkomma senast 3 dagar innan.

En avgift tas ut på 200:-/gruppbokning som läggs på gruppbokningsadministratören och betalas vid ankomst. Avgiften tas ut som en förbokning/serviceavgift.

Vid avbokning av en gruppbokning, ska du avboka senast 3 dagar innan. Avanmälningar efter 3 dagar kan komma att debiteras.

INTRODUKTIONSKORT & SGF/GAF

Besök ska föranmälas och bör ske några dagar innan bokad starttid. 

GENERELLA ORDNINGSREGLER

GOLFVETT

Vi uppmuntrar till bra golfvett och etikett, men vad det innebär är olika för olika personer. Därför vill vi lyfta de tre viktigaste punkterna som vi uppmanar att alla följer hos oss på Tortuna Golfklubb. Att följa detta ger dig den bästa möjliga spelupplevelsen, men du lämnar också efter dig en trivsam anläggning efter ditt besök hos oss. Precis så som vi tycker att det ska vara.

Och du, glöm inte att visa hänsyn till våra fantastiska bangubbar som arbetar på banan. Självklart uppmanar vi till att följa resterande ”regler” i vett och etikett, samt reglerna enligt R&A.

SPELTEMPO

Genom att hålla tempot visar du hänsyn till alla medspelare på banan. Ett bra speltempo är när du håller samma avstånd till bollen framför som när du startade din rond. Om biollen bakom dig är snabbare, släpp igenom. Se också till att du inte letar boll längre än 3 minuter.

En golfrunda hos oss bör ta 4 timmar och 10 minuter. I denna tid beräknar vi in en 10-minuters fika i vår bistro i klubbhuset. Denna fika tar du efter hål 9, efter skogslingan och innan du beger dig ut på fältet.

BILAR & VAGNAR

GOLFBILAR

Golfbilar får endast färdas på fairways, semi-ruff, ruff och vägar. Det är förbjudet att färdas i högruffen, på green, foregreen och tee. Bilar får heller inte transporteras mellan green och greenbunker. Överträdelse mot detta kan leda till att sällskapet får lämna banan och bli ersättningsskyldig. Beroende på väder, kan banchefen förbjuda användning av golfbilar med kort varsel.

Medlem som innehar årskort kan inte utgå från att bilar ska finnas reserverade. Först till kvarn principen gäller. Ej avbokad bil debiteras med full avgift, gäller även medlem som innehar årskort.

VAGNAR

Vagnar får endast färdas på fairways, semi-ruff, ruff och vägar. Det är förbjudet att dra vagnen i högruffen, på green, foregreen och tee. Vagnar får heller inte dras mellan green och greenbunker. Överträdelse mot detta kan leda till att sällskapet får lämna banan och bli ersättningsskyldig.

VÄDERFÖRHÅLLANDEN

ÅSKA, SKYFALL & DIMMA

Om gäst tvingas avbryta sin rond p.g.a. åska, skyfall eller dimma kan vi återbetala enligt klubbens policy. Vid skyfall gäller klubbens bedömning av oväntat regn och skyfall. Vid nyttjande av spelrätt gäller ingen återbetalning eller ersättning.

FROST

Vid frost kan samtliga tider komma att förskjutas framåt. Öppning av bana bestäms av banpersonal, vilket innebär att de som jobbar i receptionen inte har rätt att fatta beslut i dessa frågor. Även om det ibland kan vara frostfritt i klubbhusområdet så kan det finnas andra hål som är frostutsatta och detta beaktas när beslut om öppnande tas. Banpersonal meddelar till receptionen när det är ok att spela igen.