TRÄNING OCH UTVECKLING

”Nu bygger vi en positiv träningskultur”

Smyger sig slicen in ibland? Missar du korta puttar? Eller tycker du det är lite läskigt att spela med andra golfare? Det gör inget.

I år ska vi tillsammans skapa en positiv och härlig träningskultur. Vår tränare, Johan, finns här för dig och han kommer hjälpa dig på vägen. Vi tror 2024 är året då golfen kommer bli roligare än någonsin, för i år ska vi alla med och utvecklas.

TRÄNA TILLSAMMANS ELLER UNNA DIG LITE EGENTID

Oavsett hur du vill utveckla din golf eller på vilken nivå du är idag, så finns det något för dig som kan öka din spelglädje och utveckla din golf. I den klassiska medlemsträningen brukar man prata om ett pass på rangen eller puttinggreen, men träning för oss är också så mycket mer. Vi erbjuder träning för alla, i ett nytt koncept baserat på din HCP-nivå och områdesindelat i zoner. Läs mer nedan.

TRÄNA I TIMMEN

Grundidéen med det nya konceptet är att du själv kan variera din träning efter din livsstil och i mån av tid. För att ett och samma träningskoncept ska passa så många som möjligt, måste ledordet vara flexibilitet. Dessutom tror vi att samhörighet, kunskapsnivå och att individuellt anpassa träningen är viktigt för att skapa kontinuitet i träningen och ge resultat.

Träningen ”Timmen” hos oss bygger på ett pass-liknande upplägg, där en mängd pass finns bokningsbara veckovis men utan några krav på när du behöver ta ditt nästa pass. Du kan med andra ord gå 3 pass en vecka och sedan ha uppehåll 4 veckor, för att ta två till pass därefter. Det är alltså DU och DITT behov som är i fokus och styr din utveckling med golfen.

Passen är indelade i två färgkoder, grön och blå. Färgerna speglar i sin tur en rekommenderad HCP-nivå, där de blåa passen rekommenderas för dem som har 20 i HCP eller högre och de gröna passen för de som har 19,9 i HCP eller lägre. Detta för att göra din träning relevant – Träna med andra medlemmar som är på samma nivå inom golfen och bygger samhörighet. Vi tror golfen och träningen blir roligare när vi tränar på samma nivå. (Såklart får du boka ett pass i vilken färg du vill, det är bara en rekommendation)

Hur vet jag vad jag ska träna?

Glöm det klassiska träningsupplägget där vi fokuserar på långa klubbar och puttning, vi pratar om zoner i vår träning. Det betyder att du väljer vilken zon, alltså område, som du önskar att träna. Därefter är det en delvis individuellt anpassad träning i grupp. Då kan vi täcka in både grunderna, det tekniska, det mentala och även rörligheten i ett och samma träningskoncept.

Exempel: Både golfare 1 och 2 kanske vill träna puttning, men golfare 3 önskar att träna på chippar. De bokar då ett pass i Zon Green. Under passet kommer Johan ge tid för både de individuella behoven samt träning och övningar i grupp som berör hela området på green.

Hur bokar jag?

All bokning sker via Golfbox ProPlanner, som finns som app i telefonen. Här nedanför kan du även direkt boka in din träning via vår hemsida. Självklart kan även receptionen hjälpa dig och boka in träningen.

Vid bokning loggar du in med ditt Golf-ID och ditt lösenord som du vanligtvis loggar in på Min Golf.  Sedan väljer du vilket område du vill boka, det vi kallar Zon. I detta steg finner du då även vilken färgkodning passet har och med andra ord den rekommendation på HCP passdeltagaren bör ha.

Passen har maximalt 4 platser, där vem som helst kan boka in sig. Man behöver alltså inte ”ansluta” sig till träningen eller anmäla på annat sätt, utan bokar direkt in sig när man önskar att deltaga på träning. Betalningen sker i receptionen, via kort, swish eller med presentkort.

Vad kostar det?

Medlemmar: från 200:-/deltagare och pass.
Gäster: från 300:-/deltagare och pass

Sammanfattning av ”Timmen”:

  • 14 dagars bokningsfönster
  • Maximalt 4 personer/pass
  • Blå pass rekommenderas för hcp 20 och högre
  • Gröna pass rekommenderas för hcp 19,9 och under
  • Förutbestämda teman på träning indelat i zon/områden
  • Alla pass bokas i Golfbox Proplanner (app) eller reception
  • Från 200kr/deltagare per pass

Tips! För dig som gärna vill träna med en eller flera kompisar, boka in er samtidigt via receptionen eller appen och träna tillsammans.

Junior?
För juniorer finns ett framtaget koncept med träning för hela året, se hemsidan under fliken junior. Alla unga medlemmar är såklart även välkomna att hoppa på ”timmen”.

TRÄNA I 25-MINUTAREN

I vårt Premiummedlemskap erbjuder vi 25 min fri träning i grupp. Denna träning är till för att komma igång på säsongen där fokus ligger på grunderna inom golfen. Vårt mål är att man på denna korta snabbintroduktion ska få en ”aha-upplevelse” kring sin golf, anatomin i golfen och det vi tycker träning generellt handlar om.

25-minutaren kommer endast vara tillgänglig på särskilda pass och ske i lite större grupper. Vi kommer lämna lite större utrymme för detta pass under våren och försommaren, för att sedan erbjuda några få pass för nya medlemmar senare in på säsongen. Så för dig som är Premiummedlem, signa upp på ditt pass redan idag! Bokning sker via Golfbox Proplanner, samt genom bokning via receptionen. Kontakta klubben för mer info.

Tips! Vi rekommenderar att ni först genomför 25-minutaren innan ni kliver in i ”Timmen” för bäst upplevelse.

BOKNING AV TRÄNING ÖPPNAS INOM KORT

MÖT VÅR NYA GOLFCHEF & HEAD PRO

Vi förstärker med en ny tränare på klubben. Han heter Johan Liljeros Holmgren, en sprudlande Västeråsare som hittat hem igen efter många år på andra orter. Han tar med sig roller som b.la. Sportchef & Head Pro på Hagge GK, Sportchef & Pro på Vestfold GK samt en rad ärofyllda coachuppdrag i bagaget på både län, region och landslags-nivå. Han är ödmjuk och har förmågan att se alla. En viktig resurs för klubben och en pusselbit som länge saknats. Tillsammans tar vi nu klivet till nästa nivå i utvecklingen.
Förutom uppdraget träning och idrottsverksamhet kommer han även ta några pass i receptionen samt jobba ihop med Carolina, vår klubbchef, med företag och partners.

Hej Johan, berätta lite om dig själv?

Jag är född -75 och startade min golfkarriär som ung här i Västerås, på Västerås Golfklubb. Efter många år på andra orter i Norden, ser jag fram emot att komma ”hem” igen.

Min familj, bestående av min fru Anna och våra barn Hugo och Lovisa, är en stor källa till glädje och inspiration. Vi har haft några år uppe i Ludvika där jag de senaste 13 åren jobbat som Sportchef & Head Pro på Hagge GK. Förutom min utbildning i golf och handel, så har jag många uppdrag som coach med mig i bagaget. Kombinationen av dessa har gjort att jag ständigt utvecklats, både som tränare och person.

Som coach och tränare är mitt främsta fokus att jobba långsiktigt och med hela kroppen, där man inte får glömma att jobba med rörlighet och det mentala. Det är också oerhört viktigt för mig att se individen i varje golfare och hitta ett träningsupplägg som inte bara fokusera på rangen eller putting-greenen. Jag är genuint intresserad av människor och deras framgång och det gör mig varm i hjärtat att jag kan hjälpa dem att växa, både på och utanför golfbanan.

Läs hela intervjun med Johan här!

Johan Liljeros Holmgren

Snabbfakta:

Född: 1975

Familj: Min fru Anna och våra
barn Hugo & Lovisa

Bästa egenskap: Ödmjuk och alltid glad


Meriter:
2010 – Sportchef & Head Pro,
Hagge Golfklubb

2003 – Sportchef och Pro,
Vestfold GK (Norge)

1998 – Head Pro,
Orresta GK


Utbildningar:
2007 – 2023
– VTU
(Vidare tränarutbildning)

2003 – 2015 – STU
(Special tränarutbildning)

2000 – HTU
(Högre tränarutbildning)

1995 – GTU PGA
(Grund tränarutbildning)