TÄVLINGAR

”Det är inte så läskigt som det låter att spela en golftävling, utan en härlig social tillställning”

Sedan golfens ursprung har tävlingsmomentet varit en stor del av golfen. I modern tid så tittar vi och drömmer oss bort med tävlingar som British Open, The Masters och Ryder Cup.

På touren tävlas det individuellt och vi ser hur stjärnor föds fram, men vi kan också se en fantastik samhörighet baserat på land, klubb- eller lagnivå. Det som är så fint med golfen är att det faktiskt ser exakt likadant ut på klubbnivå.

Ja, förutom kanske att vi inte alltid slår lika förtrollande slag som proffsen, så är tävlingsmomentet lika spännande men framförallt väldigt roligt.

TÄVLINGSPROGRAM

Hos oss på Tortuna Golfklubb försöker vi ha ett varierande tävlingsprogram där vi blandar individuella och lagtävlingar med spännande nytänkande tävlingsformer. Vi har också en fin tradition med vår golfvecka som går av stapeln v. 29. Under denna vecka bjuder vi på en riktig folkfest på klubben med aktiviter, både på dagtid och kvällstid med en sammanhållning som speglar vår anda.

Resten av säsongen försöker vi anordna tävlingar som passar dig oavsett vilken nivå du ligger på i din golf, eller om du är erfaren i tävling eller inte. Det är också ett ypperligt tillfälle att träffa nya vänner och och upptäcka vårt sociala nätverk på klubben. Hos oss är golf och tävling kul!

Vi öppnar upp för anmälningar vid säsongsstart. Vissa tävlingar kan ha specifika regler för anmälningsstart. Anmälan sker genom Min Golf. Läs igenom informationen för respektive tävling vid anmälan. Där står det om spelform, första start, kostnader och om det är något speciellt du bör ta hänsyn till.

Det ser olika ut beroende på vilken tävling du ska spela. De flesta tävlingar har en anmälningsavgift och som anges i beskrivningen på Min Golf på respektive tävling. Spelar du som gäst tillkommer även en speciell tävlingsgreenfee, som är reducerad mot en ordinarie greenfee. I vissa tävlingar kan det ingå mat eller andra bekvämligheter.

I samband med att du gör din anmälan kan du önska sen eller tidig start. Ytterligare önskemål kan vi tyvärr inte uppfylla.

Nej, det är ett önskemål som tävlingsledningen inte kan ta hänsyn till. Se det som en möjlighet att lära känna nya härliga golfare.Samtliga anmälda lottas och det är slumpen som avgör vilka som spelar tillsammans. Däremot om man reser långäga kan vi försöka möta önskemål om närliggande starttider.

När anmälningstiden har gått ut, lottar klubben bland de anmälda och skapar en startlista. Startlistan hittar du på Min Golf och din starttid mailas även ut i samband med att startlistan publiceras. Den publiceras enligt informationen från specifika tävlingen, men oftast två dagar innan.

Spelare får under tävling inte använda sig av golfbil eller annat transportmedel annat än efter tillåtelse från tävlingsledningen.  Undantag: Deltagare med tillstånd från sin hemmaklubb och som kan uppvisa detta, får använda golfbil eller annat transportmedel. Vid par och lagtävlingar är det endast den som har tillstånd som får åka golfbil.

Senaste 24 timmar innan din starttid ska du meddela din avanmälan. Uteblir din avanmälan eller att den sker för sent, kan klubben debitera dig tävlingsavgiften.

Det är bra om du är på plats ca 60 minuter innan din starttid för att hinna med de förberedelser som krävs innan start. Beräkna in, förutom att du ska värma upp och fila på din form, att du ska anmäla dig, betala och hinna gå igenom tävlingsbestämmelserna för dagen. Tänk också på att anmäl dig det första du gör när du kommer till klubben, då det kan vara kö till anmälning och betalning.

Du bör vara på första tee 10 minuter före din starttid. Det är på denna tid ni byter scorekort med varandra och får information från eventuell tävlingsledning och starter. När det väl är dags, så startar ni enligt den startordning som visas på scorekortet.

Om du missar din starttid blir du diskvalificerad. Om du hunnit betala din/dina avgifter, så tillfaller dessa klubben. Har du inte hunnit betala så kan klubben i efterhand debitera dig kostnaden för tävlingsavgift.

På Tortuna Golfklubb så förutsätter vi att alla deltagare tävlar schysst och rättvist, med respekt mot sina medspelare. Det innefattar allt från speltempo, alkoholkonsumtion och hur vi behandlar varandra och banan.

Tävlingar arrangeras och spelas enligt gällande Regler för Golfspel, Spel- och tävlingshandboken kapitel 1–3. Därutöver gäller våra lokala regler och tävlingsvillkor för alla tävlingar på klubben, om inget annat bestämts för en enskild tävling.

Är ingen domare utsedd är det tävlingsledningen som tolkar golfregler, lokala regler, tävlingsvillkor och allmänna vett&etikett regler. Vid brott mot någon av ovanstående regler kan tävlingsledningen eller domare vidta åtgärd. Tävlingsledningens och domarens beslut är slutgiltigt.

Det är trevligt och uppskattat att stanna kvar på prisutdelning, även om man inte mottar ett pris. Om det varit ett närmast hål eller liknande aktivitet under tävlingsdagen, så delas även dessa priser ut på prisutdelningen. Ofta sker prisutdelningen direkt efter sista start kommit in. Vi har på vissa tävlingar även utlottningar som sker under prisutdelningen. 

Om du har fått pris för din prestation men inte kan deltaga på prisutdelningen, MÅSTE du meddela detta till tävlingsledningen och utse ett ombud för dig. Sker detta inte, tillfaller priset nästa på tur. Har du däremot vunnit närmast hål eller en utlottning är det inte krav på deltagande. 

Resultat ifrån tävlingar hittar du på Min Golf. Ofta kommer även en sammanfattning från tävlingen upp på våra sociala medier.

HIGHLIGTS UNDER 2024

Golfveckan

Vecka 29, Tortuna Golfklubbs stor folkfest, som bjuder på tävlingar och aktiviteter under 6 dagar.

Läs mer
KM 10-11 augusti

Prestigefyllt möte för att göra upp vem som är bäst på klubben

Läs mer
Paragolf SM

v. 26 står vi som arrangör. Ett stort och viktigt evenemang för hela länet och för Tortuna Golfklubb.

Läs mer

TÄVLINGSKALENDER