VÅR TRÄNARE

”Nu bygger vi en glad träningskultur”

Smyger sig slicen in ibland? Missar du korta puttar? Eller tycker du det är lite läskigt att spela med andra medlemmar?

Det gör inget.  

I år ska vi tillsammans skapa en positiv och härlig träningskultur. Vår nya tränare, Johan, finns här för dig och han kommer hjälpa dig på vägen. Vi tror 2024 är året då golfen kommer bli roligare än någonsin, för i år ska vi alla med och utvecklas. 

MÖT VÅR GOLFCHEF & HEAD PRO

Vi förstärker med en ny tränare på klubben. Han heter Johan Liljeros Holmgren, en sprudlande Västeråsare som hittat hem igen efter många år på andra orter. Han tar med sig roller som b.la. Sportchef & Head Pro på Hagge GK, Sportchef & Pro på Vestfold GK samt en rad ärofyllda coachuppdrag i bagaget på både län, region och landslags-nivå. Han är ödmjuk och har förmågan att se alla. En viktig resurs för klubben och en pusselbit som länge saknats. Tillsammans tar vi nu klivet till nästa nivå i utvecklingen.
Förutom uppdraget träning och idrottsverksamhet kommer han även ta några pass i receptionen samt jobba ihop med Carolina, vår klubbchef, med företag och partners.

Hej Johan, berätta lite om dig själv?

Jag är född -75 och startade min golfkarriär som ung här i Västerås, på Västerås Golfklubb. Efter många år på andra orter i Norden, ser jag fram emot att komma ”hem” igen.

Min familj, bestående av min fru Anna och våra barn Hugo och Lovisa, är en stor källa till glädje och inspiration. Vi har haft några år uppe i Ludvika där jag de senaste 13 åren jobbat som Sportchef & Head Pro på Hagge GK. Förutom min utbildning i golf och handel, så har jag många uppdrag som coach med mig i bagaget. Kombinationen av dessa har gjort att jag ständigt utvecklats, både som tränare och person.

Som coach och tränare är mitt främsta fokus att jobba långsiktigt och med hela kroppen, där man inte får glömma att jobba med rörlighet och det mentala. Det är också oerhört viktigt för mig att se individen i varje golfare och hitta ett träningsupplägg som inte bara fokusera på rangen eller putting-greenen. Jag är genuint intresserad av människor och deras framgång och det gör mig varm i hjärtat att jag kan hjälpa dem att växa, både på och utanför golfbanan.

Läs hela intervjun med Johan här!

Johan Liljeros Holmgren

Snabbfakta:

Född: 1975

Familj: Min fru Anna och våra
barn Hugo & Lovisa

Bästa egenskap: Ödmjuk och alltid glad


Meriter:
2010 – Sportchef & Head Pro,
Hagge Golfklubb

2003 – Sportchef och Pro,
Vestfold GK (Norge)

1998 – Head Pro,
Orresta GK


Utbildningar:
2007 – 2023
– VTU
(Vidare tränarutbildning)

2003 – 2015 – STU
(Special tränarutbildning)

2000 – HTU
(Högre tränarutbildning)

1995 – GTU PGA
(Grund tränarutbildning)